ANASAYFA - Haberler - Çağdaş Hizmet Anlayışımızla Hizmetlerimize Hemen Her Gün Bir Yenisini Ekliyoruz..!

Çağdaş Hizmet Anlayışımızla Hizmetlerimize Hemen Her Gün Bir Yenisini Ekliyoruz..!

Çağdaş Hizmet Anlayışımızla Hizmetlerimize Hemen Her Gün Bir Yenisini Ekliyoruz..!

TÜRGÖK, kuruluşundan bugüne dek çağdaş hizmet anlayışıyla sürdürdüğü hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ilave etmekte, bundan da gurur duymaktadır. En yeni teknolojileri de kullanarak görme özürlülere daha yararlı olmak için var gücüyle çalışmalarını sürdüren TÜRGÖK, hızlı tarama ünitesiyle hizmet zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşamaktadır.
          Kitaplarını ekran okuyucu programlarla bilgisayarlarından dinlemek isteyen görme özürlüler, ders kitaplarını ekran okuyucu programlarıyla bilgisayarlarından dinleyerek ders çalışmayı tercih eden görme özürlü öğrenciler için bu hızlı tarama sistemi çok büyük bir önem taşımaktadır. Normal tarayıcılarla bir kitabı tarayıp bir metin belgesi haline getirmek saatler, hatta taranacak kitabın kalınlığına göre günler sürerken bu sistem bir dakikada 60 sayfayı hiç hatasız tarayabilmektedir. Görme özürlü üyelerimizin gönderdiği kitapları aynı gün tarayarak kendilerine geri gönderiyoruz. Görme özürlü kullanıcılar PDF biçimiyle kendilerine gönderilen kitapları dilerlerse aynı biçimde kullanabilecekleri gibi, dilerlerse kendi bilgisayarlarında "word, rtf, txt" gibi biçimlere dönüştürerek de kullanabilmektedirler. PDF biçimli dosyalar ekran okuyucu programlarla kolaylıkla kullanılabilmektedir; ancak daha az yer tutması için PDF dışı değişik biçimlere dönüştürülmesi tercih edilebilmektedir.
          Bu sistem tıpkı bir fotokopi makinesi gibi sayfaları vakumlayarak çektiği için taranacak kitapların sırtı kesilmektedir. Eğer istenirse taranan kitaplar bir kitap ciltcisine ciltletilebilmektedir.

Geri Dön