ANASAYFA - Haberler - TÜRGÖK’ün 15. yılında Fazıl SAY Konseri...

TÜRGÖK’ün 15. yılında Fazıl SAY Konseri...

TÜRGÖK, kuruluşunun 15. Yılını Dünya çapında tanınmış değerli piyano sanatçımız Fazıl SAY konseri ile kutladı .

Bu konser, Fazıl SAY tarafından TÜRGÖK‘ün 15. Yılında gerçekleştirdiği “Görmeyenlere Kabartma ve Sesli Nutuk Projesi” ne destek olmak amacıyla verildi.

Kabartma olarak 13 ciltten oluşan NUTUK Devlet üniversitelerinin kütüphanelerine gönderilecek böylece üniversitede okuyan görmeyen öğrencilerin yararlanması sağlanacaktır. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen önderliginde tiyatro ve TRT sanatçıları tarafından kitaplığımız stüdyolarında seslendirilen NUTUK’un,  CDlere kaydedilerek Türkiye'nin her bir köşesindeki görmeyen kişilere gönderilmesi hedeflenmektedir.

Türgök Başkanı Tülay YAZGAN; organizasyonda gönüllü olarak yer alan sanatçımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederken, Türgök’ün 15. yılı vesilesi ile bu etkinliklerin gerek kendileri gerekse kitaplıktan faydalanan üyeleri için çok şey ifade ettiğini belirtti. Katıldıkları tüm projelerin ve etkinliklerin Türgök adının daha fazla anılmasına bir vesile olduğunu bu sayede yeni üye, gönüllü ve destekçilere ulaştıklarını ifade etti.

Kuruluşumuzun 15. yılında yaptığı projelerin en önemlisi olan NUTUK Projesini İzmirli dinleyicilerle paylaşmanın gururunu taşıyoruz dedi.

Gecede Fazıl SAY’ın  “Akılla Bir Konuşmam Oldu” Kitabı Kabartma basılarak kendisine takdim edildi ve Kitaplık raflarında  yerini aldığı belirtildi.

 

Geri Dön