ANASAYFA - Haberler - Geleneksel TÜRGÖK 3. Öykü Yarışması Sonuçlandı

Geleneksel TÜRGÖK 3. Öykü Yarışması Sonuçlandı

BASIN BÜLTENİ

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın Düzenlediği Görme Özürlüler arası 3. Öykü Yarışması Engelliler Haftasında Sonuçlandı… 
                2004 yılında İzmir’de görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet etmek amacıyla Av. Gültekin YAZGAN önderliğinde kurulmuş olan; Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı olan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı 17 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 14.00’de yazarlar, protokol ve gönüllülerin katılımıyla öykü yarışmasının sonuçlarını açıkladı. 
                09. Nisan’da sona eren başvuru süresi içinde; yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen toplam  76 öyküyü Birsen FERAHLI (Yazar), Canan TAN (Yazar), Düriye AYYILDIZ (Edebiyat Öğretmeni), Hidayet KARAKUŞ (Şair, Yazar), Mavisel YENER (Yazar), Muzaffer İZGÜ (Yazar), Y. Bekir YURDAKUL (Gazeteci), Tülay YAZGAN (TÜRGÖK Temsilcisi) değerlendirdi. 
                Türgök Yönetim Kurulu Başkanı Tülay YAZGAN yaptığı konuşmada ; “Gelenekselleşen “ ÖYKÜ YARIŞMASI” nın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana kitaplıkların bir kitap deposundan ibaret olmadığına, eğitime ve kültürel gelişime hizmet eden etkinlikler de düzenlemeleri gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle her yıl artan katılımcı sayısı ile bu etkinliği de sürdürmeyi hedefliyoruz. Farklı şehirlerde bulunan TÜRGÖK üyeleri bu sayede bir araya da gelmiş oluyorlar. Yarışmayı özellikle kütüphaneler haftasında başlattık ve engelliler haftasında sonuçlandırdık. Bu sene ana temayı “OYUN” olarak belirledik.  Bu sene de değerli yazarlarımız bizleri kırmayarak jüri üyeliğini üstlendiler. Tüm emeği geçenlere ve yarışmaya katılanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz”  dedi.

               Yarışmada;

               Gençler Öbeğinde “ÇOCUKLUKLA BULUŞMA” isimli eseri ile birinci olan Ergün ABACIOĞLU Netbook, “AYRILIK OYUNU” isimli eseri ile  ikinci olan  Furkan BALCI” Cep Telefonu, “KAMPTA BİR GECE” isimli eseri ile üçüncü olan Osman Emre TURAN Cep Telefonu kazanmıştır.

Yetişkinler Öbeğinde ise; “OYUNBOZAN” isimli eseri ile birinci olan Hasan Serdar BİLGE Netbook,  “KARINCALARIN DANSI” isimli eseri ile ikinci olan Gözde GÜZEL  Netbook, “SÜRÜ” isimli eseri ile üçüncü olan Eylem YURTSEVER Cep Telefonu kazanmıştır. 
  Gençler Öbeğinde “İÇİMİZDEKİ RENKLER”, “AKIL OYUNU” “KARANLIĞIN İÇİNDEKİ AYDINLIK OYUNLARIM” , “BİR ENGEL”, ve Yetişkinler Öbeğinde ise “GÜNEŞİN ZEYBEĞİ”, “KÖREBE”, “ÖRTEN GÖLGELER” isimli eserlerin sahipleri de Özendirme ödülü olarak Ses Kayıt Cihazı kazandılar. 
  Gültekin YAZGAN özel ödülünü  “KIRIK MATARA” isimli eseri ile kazanan Ümmü SEYREK’e de Ses Kayıt Cihazı armağan edildi.
  Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılara başarı belgesi gönderilirken, yarışmada ödül kazanan eserler kabartma kitap ve sesli CD olarak hazırlandı. 
  Detaylı bilgi için: (0232) 2242627 No’lu telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Geri Dön