ANASAYFA - Haberler - Görme Engelli Atlet Daha Çok Kabartma Kitap İçin Koşacak

Görme Engelli Atlet Daha Çok Kabartma Kitap İçin Koşacak

Türkiye'nin görme engelli ilk dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan görme engellilerin daha fazla kabartma kitap okuyabilmeleri için 5049 göğüs numarası ile 3 Mart’ta Antalya'da düzenlenen Runtalya maratonunda koşacak.
        
Kendisi de görme engelli olan Gültekin Yazgan önderliğinde 2005 yılında İzmir'de kurulan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'nca geliştirilen kabartma kitap projesi binlerce görme engellinin parmaklarını kullanarak okuyacakları kitaplar üretmeyi ve dağıtmayı amaçlıyor.

Türkiye Görme özürlüler Kitaplığı'nın sadece bağışlar ile ayakta durduğuna ve kabartma kitap projesinin önemine vurgu yapan Necdet Turhan, "Varoluş sebebini görme engellilerin eğitim ve kültür düzeyini artırmak olarak tanımlayan Türkiye Görme özürlüler Kitaplığı biz görme engelliler için aydınlığa açılan bir pencere konumunda. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'nın binlerce görmeyene ücret almaksızın hizmet veren kendi alanındaki tek sivil kurum olması da bu kitaplığın önemini daha da artırıyor" diyerek konuya dikkat çekiyor.

Necdet Turhan, "Antalya'da her yıl yapılan Runtalya 2013 Atletizm Organizasyonu'nda Görme Özürlüler İçin Bir Mum da Siz Yakın sloganı ile koşacağım" sözleri ardından web sitesinde ve e-posta aracılığı ile yayınlayacağı duyuru ve TÜRGÖK hesap numaraları ile kamuoyunu Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı kabartma kitap projesi için bağış yapmaya davet ediyor...

Türkiye Görme özürlüler Kitaplığı’na bağış yapmak için aşağıdaki hesap numarasını kullanabilirsiniz…

Türkiye İş Bankası

Mithatpaşa Şubesi

Hesap No: 3409-549771

IBAN: TR91 0006 4000 0013 4090 5497 71

Anahtar Kelimeler: necdet turhan, Türkiye Görme Özürlüler 

Geri Dön