ANASAYFA - Haberler - Görme Özürlüler İçin Konuşan İmla Kılavuzu

Görme Özürlüler İçin Konuşan İmla Kılavuzu

TÜRGÖK ve Karşıyaka Soroptomist Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü projeyle Türkiye’de ilk kez Görme Özürlüler için Kabartma Baskılı (Braille) ve Türkçe Konuşan İmla Kılavuzu basıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında her biri 8 cilt olmak üzere 20 set kabartma baskılı imla kılavuzu ve bin adet CD, İzmir ve ilçelerindeki görme özürlülere ve öğrencilere dağıtılacak. İzmir Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleşen projenin sunum toplantısında konuşan TÜRGÖK Başkanı Gültekin Yazgan’ın eşi Tülay Yazgan, “İZKA’ya sağladığı mali destek ve böyle bir proje ortamını yaratmalarından dolayı şükran borçluyuz. İmla kılavuzun kabartma baskılı ve sesli kitapları Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. bu ilki gerçekleştirerek ihtiyaç olan bu hizmeti yaşama geçirdik” dedi.

Deneme yapıldı

Proje ortaklarından Karşıyaka Soroptomist Kulübü Başkanı Dr. İlgün Canbeyli de, “Bizim bu mütevazi bütçelerimizle Kabartma Baskılı ve Türkçe Konuşan İmla Kılavuzunu hazırlamamız mümkün değildi. Bu proje sayesinde görme özürlü öğrencilerimiz bu imla kılavuzlarını kullanarak büyük bir ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar” dedi. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Necip Kalkan ise İZKA olarak proje sunanlara parayı hibe olarak verdiklerini dile getirerek “Toplum yararına olacak fikirleri destekliyoruz. Şimdiye kadar sosyal içerikli 71 tane projeye destek verdik ilk defa projeyi tamamlayan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) ve Karşıyaka Soroptomist Kulübü oldu” dedi. Konuşmaların ardından TÜRGÖK Başkan Yardımcısı görme özürlü Önder Kütahyalı kabartma baskılı ilk imla kılavuzunu okuyarak deneme yaptı.

Hürriyet

Geri Dön