ANASAYFA - Haberler - Görme Özürlüler İçin Yemek Kitabı

Görme Özürlüler İçin Yemek Kitabı

 

Görme engellilere özel yemek kitabı

               

Yeni Asır Gazetesinin Logosu

Rotary 2440 Bölge Guvernörü Güneş Ertaş'ın eşi Figen Ertaş öncülüğünde   Braille alfabesi ile hazırlanan yemek kitabı, engellilerin mutfak yaşamını   kolaylaştıracak 

Rotary 2440 Bölge Guvernörü Güneş Ertaş'ın eşi Figen Ertaş, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) ile birlikte Braille alfabesi   ile yazılmış yemek kitabı hazırlıyor. Ertaş'ın hazırlayacağı kitap 63 Rotary   kulübü üyelerinin eşlerinden topladığı yapımı kolay ve pratik yemek   tariflerinden oluşacak. 
        Kitapta 100 çeşit yemek tarifinin olması   hedeflediklerini belirten Ertaş, yemeklerin çorbalar, et yemekleri, balık   yemekleri, makarnalar ve tatlılar ana başlıkları altında toplanacağını söyledi.   Kitapta en önemli unsurun, tariflerin yapımı kolay ve pratik yemeklerden   oluşması olduğunu ifade eden Ertaş, tarifleri daha ayrıntılı anlatan bir CD   hazırlayacaklarını da sözlerine ekledi.

BİLGİ DE   VERİLECEK

Bu konuda Gurme-Yazar Nedim Atilla ve Ege Üniversitesi   Gıda Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Sedef Nehirel'den yardım alacaklarını   kaydeden Ertaş, "Kitapta sadece tarifleri verirken, örneğin mercimek çorbası   anlatılırken mercimeğin faydalarına da değinilecek" diye konuştu. 
Kitabın   Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği'nin hanım üyelerine ücretsiz olarak   gönderileceğini belirten Ertaş, talep oldukça baskı sayısının artacağını da   sözlerine ekledi. Ertaş, kitabın ayrıca büyüyenlere, evlenenlere, kendi başına   yemek yapmak isteyenlere TÜRGÖK tarafından hediye olarak gönderileceğini   belirtti. 
          

 2003 yılında 16   üye kurdu

 TÜRGÖK 2003 yılında Gültekin Yazgan başkanlığında   16 üye ile kuruldu. 1 yıl sonra da kitaplığı açıldı. O günden bu yana Türkiye'de   ilk ve tek Görme Özürlüler kitaplığı olarak Türkiye ve yurt dışında yaşayan   görme özürlülere hizmet veriyor.

Fotoğraf

Geri Dön