ANASAYFA - Haberler - Görmeyenlere İmla Kılavuzu

Görmeyenlere İmla Kılavuzu

Türkiye’de ilk kez görme özürlüler için hem "kabartma baskılı" hem "konuşan" imla kılavuzu hazırlandı. Projeİzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirildi

ERAY ARPAŞİN DHA

 
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) ve Karşıyaka Soroptomist Kulübü el ele verdi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteğiyle her biri sekiz cilt olmak üzere 20 set kabartma baskılı imla kılavuzu ve bin CD hazırladı.  Projenin sunumu, İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) yapıldı. TÜRGÖK Başkanı Gültekin Yazgan’ın eşi Tülay Yazgan, “İZKA’ya sağladığı mali destek ve böyle bir proje ortamı yaratmalarından dolayı şükran borçluyuz. İmla kılavuzunun kabartma baskılı ve sesli kitapları, Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bir ilki gerçekleştirdik” dedi. Karşıyaka Soroptomist Kulübü Başkanı İlgün Canbeyli de, “Mütevazı bütçelerimizle bu işe girişmemiz mümkün değildi. İZKA’nın da sayesinde görme özürlü öğrencilerimizin büyük bir ihtiyacı giderilmiş oldu” diye konuştu. 

Engelli öğrencilere dağıtılacak
İTO Meclis Başkanı ve İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Necip Kalkan, İZKA olarak, uygun projelere hibe desteği sağladıklarını hatırlattı, şöyle dedi: “Toplum yararına fikirleri destekliyoruz. Şimdiye kadar sosyal içerikli 71 projeye destek verdik. TÜRGÖK’ü ve Karşıyaka Soroptomist Kulübü’nü kutluyorum.” Konuşmaların ardından TÜRGÖK Başkan Yardımcısı, görme özürlü Önder Kütahyalı, kabartma baskılı ilk imla kılavuzunu okuyarak deneme yaptı. Hazırlanın kitapların ve CD’lerin, görme engellilere ve öğrencilere dağıtılacağı belirtildi.

Geri Dön