ANASAYFA - Haberler - Çocuğumla Kitap Okuyorum

Çocuğumla Kitap Okuyorum

"Çocuğumla Kitap Okuyorum” projesinin amacı gören çocuklarına kitap okuma zevkini aşılamak veya onların okuma becerilerini geliştirmek isteyen görmeyen ebeveynlere yardımcı olmaktır. 3 – 8 yaş arasındaki çocuklara uygun çeşitli kitaplar Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nda sayfa numaraları belirtilerek, resimleri betimlemeli olarak kısaltmasız kabartma yazıyla basılmıştır. Bu nedenle bu kitaplar, göndereceğimiz resimli mürekkep baskılı kaynak kitapla bir bütün olarak kullanılır. 

Genellikle küçük çocuklar ayni masalları tekrar dinlemekten hoşlanırlar. Bu nedenle bazı kitapların sonuna betimlemesiz metin eklenmiştir. Böylece ebeveynler kolaylıkla sadece öyküyü okuyabilirler. Ayrıca yeni okumaya başlamış çocuklarının okumalarını takip etmek, takıldıkları yerde yardımcı olmak isteyenler de bu betimlemesiz metinden yararlanabilir.
Okul öncesi çocuklarına yönelik kitaplarda betimlemelerde nesnelerin veya canlıların renk, sayı, yer gibi özellikleri verilerek velilerin çocuklarına "Bu nerede, kaç tane, ne renk?” şeklinde sorularla onların bu konudaki becerilerini artırmaları da hedeflenmiştir.

Siz sevgili TÜRGÖK üyelerimiz, bu katalogdan çocuğunuzun beğeneceğini düşündüğünüz kitabı seçtikten sonra telefon veya eposta ile bize bildirmeniz yeterli olur. Bu eserler kitaplığımızdaki diğer kitaplar gibi özel çantaları içinde sizlere yollanır ve okunduktan sonra yine ayni çanta ile bize geri göndermeniz istenir.
Şimdilik kitaplığımızın bu bölümünde 20 çeşitten 60 kitabımız var. Zamanla bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Aşağıda size bu kitapların alfabetik listesini ve tanıtıcı bilgileri sunuyoruz. Her kitap için uygun olduğunu düşündüğümüz yaş aralıklarını da yazıyoruz, ancak bunlar bağlayıcı değil tabii. Bizler bile bazen çocuklar için yazılmış bir kitaptan zevk alıp, bir şeyler öğrenebiliriz. 

Son olarak çocuklara verilmek istenen tüm alışkanlıklarda önemli olanın örnek olduğunu hatırlatalım. Evinde kitap okunmayan bir çocuğun kitaplarla arasının iyi olması çok nadirdir. Sağlık ve mutlulukla bol kitaplı günler dileriz.

Geri Dön