ANASAYFA - Haberler - TÜRGÖK'ün Düzenlediği 5. Öykü Yarışması Engelliler Haftasında Sonuçlandı

TÜRGÖK'ün Düzenlediği 5. Öykü Yarışması Engelliler Haftasında Sonuçlandı

2004 yılında İzmir’de görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet etmek amacıyla Av. Gültekin YAZGAN önderliğinde kurulmuş olan; Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, bu sene 5.sini düzenlediği Öykü Yarışmasında ana temayı Gençler Öbeği için “KAVUŞMAK”, Yetişkinler Öbeği için de “GİTMEK”olarak belirledi. 
Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen toplam  47 öyküyü; Birsen FERAHLI (Yazar), Canan TAN (Yazar), Düriye AYYILDIZ (Edebiyat Öğretmeni), Hidayet KARAKUŞ (Şair, Yazar), Mavisel YENER (Yazar), Muzaffer İZGÜ (Yazar), Y. Bekir YURDAKUL (Gazeteci), Tülay YAZGAN'dan(TÜRGÖK Temsilcisi) oluşan Seçici Kurul değerlendirerek, kazanan eserleri belirledi. 
12 Mayıs 2015 Salı günü Kültürpark, Izmir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen TÜRGÖK 5. Öykü Yarışması Ödül Töreni'ne; Protokol, Seçici Kurul Üyeleri, Ödül kazanan yarışmacılar ve yakınları,  Türgök Yöneticileri ve Gönüllüleri ile Izmir Aşık Veysel Körler Okulu, Karşıyaka Piri Reis Koleji ve Bornova Nokta Koleji Yöneticileri, Öğretmenleri ve Öğrencileri katıldılar.
Türgök Yönetim Kurulu Başkanı Tülay YAZGAN Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada; Gelenekselleşen “ÖYKÜ YARIŞMASI”nın bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana kitaplıkların bir kitap deposundan ibaret olmadığına, eğitime ve kültürel gelişime hizmet eden etkinliklerin de düzenlenmeleri gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle her yıl artan katılımcı sayısı ile bu etkinliği de sürdürmeyi hedefliyoruz. Farklı şehirlerde bulunan TÜRGÖK üyeleri bu sayede bir araya da gelmiş oluyorlar. Yarışmayı özellikle kütüphaneler haftasında başlattık ve engelliler haftasında sonuçlandırdık. Bu sene de değerli yazarlarımız bizleri kırmayarak jüri üyeliğini üstlendiler. Tüm emeği geçenlere ve yarışmaya katılanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz”  dedi.   
Yarışmada; 
Gençler Öbeğinde “BİRLİKTE BAŞARMAK” isimli eseri ile birinci olan İzlem KAŞGİR (Netbook) Dizüstü Bilgisayar, “SUYA HASRET TOPRAK” isimli eseri ile  ikinci olan  Merve ARICI ve “KARA GÜN KAVUŞMASI” isimli eseri ile üçüncü olan Güliz ÇAKAR Cep Telefonu kazandılar. 
Yetişkinler Öbeğinde ise; “HOŞÇA KAL BABA” isimli eseri ile birinci olan Azmi ERMİŞ (Notebook) Dizüstü Bilgisayar,  “BİTMEYEN GİDİŞ” isimli eseri ile ikinci olan Selahattin EĞE (Netbook) Dizüstü Bilgisayar, “EN SON SESİN ve SESİM GİTTİ ” isimli eseri ile üçüncü olan Halime YILDIZ’da Cep Telefonu kazanmıştır.   
Gençler Öbeğinde “MELEK”, “BU BENİM HİKAYEM” isimli eserlerin sahipleri Şeydanur KAPLAN, Dilara Rüveyde KILIÇ ve Yetişkinler Öbeğinde ise “BİZDEN GİDENLER” isimli eseri ile Emine İŞLER de Özendirme ödülü alarak Ses Kayıt Cihazı kazandılar.  
Gültekin YAZGAN özel ödülünü  “ÖZGÜRLÜK YOLU ” isimli eseri ile kazanan Yücel YILKIRAN’a da (Netbook) Dizüstü Bilgisayar armağan edildi.

Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılara başarı belgesi gönderilirken, yarışmada ödül kazanan eserler kabartma kitap ve sesli CD olarak hazırlanmış olup, katılımcılara gönderilecektir.

Geri Dön