ANASAYFA - Haberler - İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığını (TÜRGÖK) Ziyaret Etti

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığını (TÜRGÖK) Ziyaret Etti

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür 2004 yılında İzmir'de kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Görme Özürlüler Kitaplığı TÜRGÖK'ü ziyaret etti. Ziyarette kendisine TÜRGÖK Başkan Yardımcısı Elena Kaner, Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynep Başdaş eşlik etti.

11 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeden eğitimci, yazar, çevirmen ve avukat Gültekin Yazgan önderliğinde kurulan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, yurdumuzda yaşayan görme özürlüler ile yurt dışında yaşayan ve Türkçe bilen görme özürlülerin, yazılı kaynaklara erişimini sağlamak üzere kuruldu. TÜRGÖK, görme özürlülerin ve az gören bireylerin eğitim düzeyinin ve eğitim kalitesinin, aynı zamanda kültür seviyelerinin artırılarak hayata tutunmalarına yardımcı olmayı ve istihdam edilebilirliklerini destekleyerek toplumda yer edinmelerini sağlamayı amaçlıyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ziyaretinde, kabartma ve sesli kitaplar üreten TÜRGÖK'ün yaptığı çalışmaları yerinde gördü. Yentür, görmeyenlerin eğitiminde kabartma yazı ve kabartma kitapların önemine dikkat çekerek bu konuda yapılabilecek işbirliği konusunda Kaner ile istişarede bulundu. Görme özürlülerle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile bir çalıştay düzenlenebileceğini ifade eden Yentür, kaynak sıkıntısı yaşayan öğrencilerin bu kitaplıkta bulunan kaynaklara ulaşabilmeleri için neler yapılabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yentür, İzmir genelinde görme engeli olan öğrenci,öğretmen, veli ve eğitim yöneticileri için söz konusu mevcut sorunların tespit edilerek en kısa zamanda çözümlenmesi adına yapılacak bir çalıştayın son derece faydalı olacağının altını çizdi.

Haberin linki: https://izmir.meb.gov.tr/www/izmir-il-milli-egitim-muduru-dr-murat-mucahit-yentur-turkiye-gorme-ozurluler-kitapligini-turgok-ziyaret-etti/icerik/2857

Geri Dön