ANASAYFA - Haberler - Karanlığa Işık Oldular

Karanlığa Işık Oldular

Ege Üniversitesi ve TAKEV öğrencileri, kitap seslendirerek görme engellilerin gözü oldu. Diksiyon dersi alan öğrenciler stüdyoya girip kitapları CD’ye okudu, “Bu projede yer aldığımız için mutluyuz” dedi.

EGE Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği “Konuşan kitaplar, engelsiz bir yaşam için herkesi buluşturuyor” adlı etkinlik büyük ilgi gördü. “Beş yazar, beş kitap. Konuşan Kitaplar” adlı projede kitapların seslendirilmesi tamamlanırken, Uğur Dündar’ın “İşte Hayatım”, Ertuğrul Özkök’ün “Tuhaf”, Mehmet Ali Birand’ın “32. Gün”, Yankı Yazgan’ın “Söz uçmuş yazı kalmış”, Erhan Afyoncu’nun “Osmanlı’nın Hayaleti” adlı kitapları diksiyon eğitimi almış öğrenciler tarafından seslendirildi.

Projeyi sürdüreceğiz

Birand’ın kitabını seslendiren Ziraat Fakültesi öğrencisi Aslı Tuna, haber spikeri olmak istediğini ve hayranlık duyduğu Birand’ın kitabını seslendirmekten mutluluk duyduğunu belirtirken, Gökhan Yeşildağ da kitabı kendisini bir görme engelli gibi düşünerek seslendirme yaptığını söyledi. Yeşildağ, “Kendimizi görme engelli gibi düşündük. Dinleyip beğenmediğimiz yerleri yeniden okuduk” dedi. Uğur Dündar’ın kitabını seslendiren İlayda Eroğlu ve Ece Özen, büyük mutluluk duydukları projeyi sürdüreceklerini anlattı. Toplantıda yazarların kendi sesinden mesajları dinlendi. Kitapların CD’si Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Başkanı Tülay Yazgan’a teslim edildi.

Geri Dön