ANASAYFA - Haberler - TÜRGÖK ve Sabancı Vakfı Arasında “Engelli Dayanışması ile Engelsiz Gelişim Projesi” Protokolü İmzalandı

TÜRGÖK ve Sabancı Vakfı Arasında “Engelli Dayanışması ile Engelsiz Gelişim Projesi” Protokolü İmzalandı

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı ve Bergama M Tipi Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’nun “Engelli Dayanışması ile Engelsiz Gelişim Projesi”, Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından, 2011 yılında desteklenecek projeler arasında yer almayı başardı.
          Proje, TÜRGÖK adına Dernek Başkanı Tülay YAZGAN, Sabancı Vakfı adına Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Hüsnü PAÇACIOĞLU ve Genel Müdür Yardımcısı Zerrin KOYUNSAĞAN tarafından 12 Nisan 2011 tarihinde imzalanan protokolle kamuoyuyla paylaşıldı.

          Protokolimza törenine katılan TÜRGÖK Başkanı Tülay YAZGAN, “190 proje arasından hibe almaya hak kazanan projemiz, iki dezavantajlı grubun birbirine destek olmasını amaçlamaktadır. 12 ay sürecek projede, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı danışmanlığında, Bergama İnfaz kurumu bünyesinde kurulacak ses kayıt kabininde, tutuklu genç ve çocuklara, gönüllülük esasına dayanarak, görme özürlü çocuk ve gençler için kitap okutulacak; okunan sesli kitaplar, gerekli teknik kontrolleri yapıldıktan sonra çoğaltılarak TÜRGÖK üyesi görme özürlülere ulaştırılacak. Projede seçilecek kitaplar, 12-18 yaş grubuna uygun, Türk ve Dünya klasikleri, kişisel gelişim kitapları olacak” dedi. 
          Sesli kitapların kaliteli olmasını sağlayabilmek için Proje Destekçisi İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından Bergama Çocuk Ceza İnfaz Kurumundaki gönüllü gençlere, akıcı okuma ve diksiyon eğitimleri verilecek.
          Bu sayede, hem “görme özürlü” gençlerin okuyabilecekleri kitap sayısı artacak, hem de gençlerin okuma alışkanlıkları geliştirilerek, yaşama olumlu bakmaları konusunda bir adım daha atılacak.

Geri Dön